Novel·la
Josep García Illa

Presentació / Resum de l'argument

Resum de l'argument

L'acció se situa el dia en què Lídia, una jove estudiant de cant i piano, canta la Novena simfonia de Beethoven amb l'orfeó de la seva ciutat, fet que ens dóna l'ocasió de conèixer l'ambient humà i musical que es respira en els prolegòmens i durant un gran concert simfònic. Al costat d'ella, vivim la sensació gojosa del cant i el plaer de la música, i l'experiència vital i artística de participar en la interpretació d'una de les obres mestres de l'art universal.

Al mateix temps, ens assabentem del seu passat, marcat per la tragèdia de la pèrdua del seu pare i per una antiga relació amorosa poc afortunada. Compartim amb ella les sensacions que sent, els records que evoca i les inquietuds, desitjos i emocions que experimenta.

Així mateix, coneixem la seva íntima amiga Noemí i els seus altres companys del cor i estudiants del conservatori, que formen un grup humà obert i solidari i al mateix temps unit per la seva gran afició, tots ells persones que, sota diferents punts de vista, són sensibles als problemes socials i aspiren a un món millor.

Per la seva banda, Leandre és un policia especialitzat en delictes informàtics, tímid, sensible i apassionat, però poc predisposat al compromís emocional.

En conèixer-se, sorgeix inevitablement l'enamorament i la passió entre els dos. A més, Leandre, atret per Lídia i pel seu món, descobreix gràcies a ella el gaudi de la música, al qual era aliè fins llavors.

Tanmateix, un estrany succés pertorbarà la seva relació. Lídia canta també en el cor de cambra del conservatori, on han desenvolupat un important programa informàtic que facilita la realització de l'entonació justa, un antic sistema d'afinació acústicament més pur que el que s'utilitza habitualment i que produeix una sensació estètica impactant.

Un dia Lídia descobreix que aquest programa ha estat robat, i la intervenció de Leandre com a investigador, que afectarà directament Noemí, la millor amiga de Lídia, provocarà el conflicte entre els dos amants.

Aleshores emergirà la figura humana de Neus, una policia companya i amiga de Leandre, la trepidant actuació de la qual serà decisiva per al desenllaç.

En definitiva, es tracta d'una història d'amor, o, més aviat, una història d'històries d'amor, ja que sense amor no es concep l'alegria: l'amor entre Lídia i Leandre com a protagonistes principals, i les relacions que sorgeixen entre altres personatges secundaris; i, així mateix, l'amor maternofilial entre Lídia i la seva mare, i el record inesborrable per a Lídia del seu pare difunt. I també és la història de les amistats indestructibles entre Lídia i Noemí i entre Leandre i Neus, a més de la que mantenen amb altres persones.

I, per damunt de tot, es tracta d'un homenatge a la poesia i a la música, al cant i particularment al cant coral, a Beethoven i al seu "Himne a l'alegria". Al mateix temps, jo he volgut fer el meu propi himne a l'alegria, a l'amor i a l'amistat, al gaudi de la vida, a tot el que hi ha de bell i de bo al nostre voltant. Un llibre que, sense pretendre ocultar la crisi, els problemes, les dificultats i la "quota inevitable de desgràcies" que a tots ens reserva l'existència, ens convida a viure, a estimar, a gaudir i a passar-ho bé, des d'una perspectiva positiva i optimista.

Un himne a l'alegria, disponible en la tenda Amazon.

Podeu entrar també a la pàgina dedicada al llibre en Facebook i fer clic en "M'agrada" a fi d'estar al dia de tots els continguts.

Icona Facebook

Pàgina de presentació del web

ENTRADES PUBLICADES:

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS 2.1 © Josep García Illa, 2015. Pàgina actualitzada per última vegada el 10-01-2017. S'ha comprovat l'adequada visibilitat d'aquesta pàgina en Internet Explorer 7, en Mozilla Firefox 2.0.0.4, en Opera 9.22 i en Chrome 41.0.2272.101 m, o versions superiors.